سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علوم سیاسی
 

پرتاب موفق نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران توسط سپاه

ماهواره نور به عنوان نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (چهارشنبه 3 اردیبهشت ماه) از ماهواره بر 2 مرحله ای قاصد از کویر مرکزی ایران توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با موفقیت پرتاب و در مدار 425 کیلومتری زمین قرار گرفت. این اقدام دستاوردی بزرگ و تحولی نوین در عرصه فضایی برای ایران اسلامی خواهد بود.


[ چهارشنبه 99/2/3 ] [ م. مباشری ] [ لطفا نظر دهید ]

تغییر در معادله قدرت جهان

   برای مدت بیش از 200 سال و دقیقاً از سال‌های پس از انقلاب صنعتی در 1760 که ابتدا در انگلیس شروع شد و تا سال 1840 در اروپا و آمریکا گسترش یافت، اقتصاد و سرمایه‌داری همواره به عنوان منطق قدرت و اروپا و آمریکا به عنوان مناطق قدرت جهان قلمداد بوده است.

اما این معادله پس از دو قرن و در سال‌های اخیر تا حدود زیادی تغییر یافته‌اند. امروز کانون‌ها و مناطق اصلی قدرت نه در اروپا و آمریکا که سر از آسیا و کشورهای جنوب شرق آسیا برآورده است.

تلقی از اقتصاد و سرمایه‌داری به عنوان منطق اصلی قدرت نیز تضعیف شده و به ‌تدریج در حال جایگزینی با مولفه‌های نرم و فرهنگی و تمدنی است.


[ چهارشنبه 99/2/3 ] [ م. مباشری ] [ لطفا نظر دهید ]

چامسکی : کرونا ماهیت نظام سرمایه‌داری را فاش کرد..

نوام چامسکی، تحلیلگر امریکایی کرونا را فاش‌کننده عیوب نظام سرمایه‌داری جهانی خواند و گفت: «این تهدیدات اعم از بحران کرونا، جنگ هسته‌ای و گرم شدن کره زمین تهدیداتی است که به‌دلیل اِعمال سیاست‌های نئولیبرالیسم ایجاد شده و روز‌به‌روز نیز شدت خواهد گرفت.»

چامسکی در این مقطع تمدن غرب را برای بشریت ویران‌کننده خواند و از مردم خواست با پایان گرفتن بحران کرونا تصمیم بگیرند براساس چه الگو و عقیده‌ای می‌خواهند آینده خود را بنا سازند، چراکه حالا معلوم شده است تمدن غرب برای بشریت ویران‌کننده و منشأ همه نابسامانی‌ها و مشکلات عمیق اقتصادی، اجتماعی و سیاسی اعمال سیاست‌های نئولیبرالیسم و بازار جهانی است.


[ چهارشنبه 99/2/3 ] [ م. مباشری ] [ لطفا نظر دهید ]

از تهدیدات ترامپ تا واکنش منفعلانه او

جمهوری اسلامی ایران در راستای وعده خود برای "انتقام سخت" از آمریکا به دلیل ترور ناجوانمردانه سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» و همراهان وی در بغداد، دو پایگاه آمریکایی عین الاسد و اربیل در عراق را مورد حملات موشکی قرار داد.

به رغم تهدیدات قبلی واشنگتن درباره واکنش چند برابر به هر اقدام ایران، اما موضع گیری «دونالد ترامپ » رئیس جمهوری آمریکا هراس وی را آشکار ساخت.

پس از فضا سازی روانی کاخ سفید و وعده رئیس جمهوری آمریکا برای سخنرانی "مهم" درباره حمله انتقامی ایران، دونالد ترامپ روز چهارشنبه (8 ژانویه) در سخنرانی خود در اظهاراتی منفعلانه، صرفا ادعاهای قبلی اش در باره ایران را تکرار کرد و وعده تحریم های جدید علیه ایران را داد. نکته مهم نحوه واکنش ترامپ به حملات موشکی انتقامی ایران بود.

ترامپ در واکنش به حمله موشکی ایران به پایگاه های نظامی آمریکا ضمن تکرار ادعاهای ضد ایرانی خود کوشید که این اقدام انتقامی ایران را کم اهمیت جلوه دهد و ادعا کرد: "هیچ آمریکایی آسیب ندید و فقط خسارت های اندکی به پایگاه های نظامی ما وارد شد."

ادعای ترامپ در حالی است که منابع محلی گزارش می دهند حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به این پایگاه ها، تلفات و خسارات سنگینی برجای گذاشته است. یک مقام آگاه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم از هلاکت حداقل 80 نظامی آمریکایی و زخمی شدن حدود 200 نفر از آن‌ها در این حمله خبر داد.

ترامپ عامدانه تلاش کرد تا برای پرهیز از رویارویی با ایران که تبعات و پیامدهای بسیار مخاطره آمیزی برای واشنگتن و متحدان منطقه ای آن به همراه دارد، نتایج حمله موشکی ایران به پایگاه های آمریکایی در عراق را بسیار ناچیز جلوه دهد.

به نظر می رسد، ترامپ که در دوره زمامداری خود همواره رویکرد تهدید دیگر کشورها به ویژه ایران را در پیش گرفته است و اکنون نیز در چارچوب سیاست فشار حداکثری با ایران برخورد می کند، به زعم خود تلاش کرد تا با ارعاب مقامات تهران، آنها را از هر گونه واکنش انتقامی در قبال ترور شهید سپهبد سلیمانی و همراهان وی باز دارد.

 مساله ای که ترامپ عامدانه به آن اشاره نکرد، تهدیداتی بود که همین چند روز اخیر درباره هر گونه اقدام انتقامی ایران مطرح کرده بود. ترامپ روز سه شنبه (7 ژانویه) گفت: "اگر ایران کاری کند که نمی‌بایست بکند،‌ با پیامدهای بسیار شدیدی رو‌به‌ رو خواهد شد." وی مدعی شده بود: "آمریکا برای هرگونه اقدام ایران و نیز حمله متقابل در واکنش به حمله احتمالی ایران کاملا آماده است." ترامپ صراحتا اعلام کرده بود که به هراقدام انتقامی از جانب ایران واکنشی غیر متناسب و چند برابری نشان خواهد داد.

با این حال رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی روز چهارشنبه خود نشان داد که ادعاهایش صرفا لاف‌زنی بوده و اساسا جرات رویارویی نظامی گسترده با ایران را ندارد. ضمن اینکه انتقادهای شدید از رویکرد جنگ افروزانه ترامپ در داخل آمریکا صورت گرفته و هشدارهای شدیدی در باره نتایج وخیم واکنش آمریکا به انتقام سخت ایران داده شده بود.

«هری کیزیانس» مدیر مطالعات دفاعی اندیشکده آمریکایی «مرکز منافع ملی» در واکنش به حمله بامداد چهارشنبه ایران به مواضع آمریکایی‌ها در عراق به دونالد ترامپ هشدار داد: "ایران «ابرقدرت موشکی» است."

مساله دیگری که ترامپ در سخنرانی خود مطرح کرد، متهم کردن ایران به تلاش برای دست یابی به سلاح هسته ای بود.

وی مدعی شد: "تا وقتی رئیس جمهور است، ایران سلاح هسته ای نخواهد داشت."

این ادعای ترامپ بر خلاف گزارش های متعدد آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران بوده وحتی اعضای اروپایی گروه 1+4 نیز آن را قبول نکرده اند.

به نظر می رسد، ادعای دوباره ترامپ درباره تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای صرفا اقدامی در راستای انحراف اذهان از موضع انفعالی وی در قبال حمله انتقامی ایران است.

 


[ دوشنبه 98/10/23 ] [ م. مباشری ] [ لطفا نظر دهید ]
[ یکشنبه 98/10/8 ] [ م. مباشری ] [ لطفا نظر دهید ]
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره سایت

آرشیو مطالب
امکانات وب


بازدید امروز: 62
بازدید دیروز: 21
کل بازدیدسایت: 407994
انقلاب اسلامی